lørdag den 4. april 2009

Dragens øje - Kaza Kingsley

Erec Rex #1

Selvom Erec Rex ikke er klar over det er han ikke en helt almindelig dreng. Han får "tågetanker" med varsler han ikke kan lade være med at reagere på, og han er vokset op med vækkeure der kan bevæge sig, tandbørster der selv begynder at børste dine tænder, og en stumtjener der forfølger dig indtil du hænger din jakke op.

En dag vågner Erec og opdager at hans mor er forsvundet, og at der i stedet sidder en usædvanlig babysitter på en stol foran døren og sørger for at ingen kan komme ud. En "tågetanke" melder sig i det øjeblik og fortæller Erec at han straks skal forsøge at finde sin mor, og med sine søskendes hjælp, lykkes det ham at narre babysitteren og komme ud af huset. Her møder han pigen Bethany, som viser sig at være uundværlig, da hun kan hjælpe ham til Alypeum..., et land under jordens overflade... et land som bliver holdt hemmeligt for Overfladefolket... et land hvor magi er allemandseje.

Her ramler Erec og Bethany direkte ind i en konkurrence om at blive landets næste konge og dronning, og Erec skal nu forsøge dels at redde sin mor, dels at vinde konkurrencen, dels at afværge et kup, og dels at finde ud af, hvem i alverden han egentlig selv er.

"Dragens øje" minder mest af alt om et alternativt Harry Potter-univers iblandet en masse Terry Prachett humor. Der er farver og magi fra allerførste side, og det fortsætter gennem hele bogen, så man aldrig er helt sikker på hvilken eventyrlig overraskelse man vil møde på næste side. Det er ofte farligt med illustrationer i en sådan bog, da de kan have svært ved at leve op til forventningerne, men her passer de perfekt ind i bogens univers, og hjalp til med at sætte tonen for det kommende kapitel.

"Dragens øje" er Kaza Kingsleys debutbog og lover særdeles godt for hendes fremtidige værker.

Ingen kommentarer: