tirsdag den 31. marts 2009

Drømmevæveren - Trudi Canavan

De hvide præstinder 3

"Drømmevæveren" er både mere mørk og dyster og mere alvorlig end de tidligere bøger i serien om "Den hvide præstinde". Hania gør klar til krig mod Syd-Ithania, og selvom Nord-Ithania har flere soldater end Pentadrianerne, er deres soldater så krigeriske og deres sorte troldmænd så magtfulde at kampen er mere lige end De Hvide bryder sig om, og de begynder at frygte, om det overhovedet vil være muligt for dem at vinde. Især da de opdager at de guder Pentadrianerne tilbeder måske alligevel ikke er så afdøde som først antaget.

Auraya har også problemer i sit privatliv. Efter længe at have været forelsket i, og elsket af drømmevæveren Leiard kommer hun pludselig i tvivl. Hvad vil hendes folk sige til deres forhold? Vil de kunne acceptere at en af deres hellige pludselig viser sig at være i et forhold med en af de forhadte drømmevævere. Hvad vil der ske, hvis de andre hvide finder ud af det? Og hvorfor opfører han sig ind i mellem så underligt - som om han ikke engang kan lide hende?

Auraya må træffe svære beslutninger omkring den mand hun elsker, det land hun har afgivet løfter det, og det folk, der har stjålet hendes hjerte.

"Drømmevæveren" er en glimrende afslutning på første del af serien om "Den hvide præstinde" og krigen mod Syd-Ithania. Bogen føles vel afsluttet, mens den stadig efterlader tilpas mange tråde åbne til at der er god plads til en fortsættelse, og jeg er kommet til at holde så meget af Auraya, Pjat, Triss, Leiard, Drilli og alle de andre, at jeg er meget spændt på at læse mere om dem, og se hvordan det vil gå dem i fremtiden.

Et af Trudi Canavans største talenter er afgjort evnen til at holde styr på et så stort persongalleri, konstant lade fortællervinklen gå fra den ene til den anden, og stadig opnå at en læser finder alle delhistorier lige interessante og være lige optaget af alle personlighederne. Det er få forfattere der magter denne udfordring, men Trudi Canavan tager imod den og løser den med bravur.

En glimrende serie, som jeg varmt kan anbefale til alle fantasy-elskere.

Ingen kommentarer: