mandag den 12. oktober 2009

Drageknogler - Margaret Weis & Tracy Hickman

Drageskibe #1

Da Skylan vender hjem efter den første vellykkede jagt længe, føler han sig mere end almindelig snydt over at Torgunklanen virker distraherede, og ikke modtager ham, som den kriger han selv mener, han er. Han bliver kun endnu mere irriteret, da han finder ud af, at det er fordi ogrerne er kommet til byen, og de kun venter på ham for at holde krigsråd. Alle og enhver ved jo, at ogrer er dumme og langsomme, så hvorfor vise dem nogen som helst form for respekt?

Heldigvis er høvding Norgar klogere end sin impulsive og krigeriske søn, men selv han er ikke sikker på, hvordan han skal reagere da ogrerne fortæller, at der har været krig i gudsriget. Deres nye guder har slået Torgunklanens guder ihjel, og den eneste måde de selv kan bevare livet på, er ved at overgive sig til ogrenes guder. Torgunklanen nægter at tro det... men på den anden side har Kahg været sært stille i den sidste tid.

Men da Skylan opdager Vektanringen rundt om en af ogrenes hals er der ingen vej uden om at kæmpe mod den. Ringen tilhører overhøvding Horg, og ogrerne kunne kun have fået fat i den hvis Horg var død... eller en forræder. Og hvis det er det sidste, skal han ikke have lov at dø i synden.

"Drageknogler" er en spændende start på en ny serie af Weis og Hickman. Der er ingen tvivl om, at der foregår mere i gudernes rige, end læserne indvies i lige med det samme, og kun personer der stadig tror på gudernes kraft - som Skylar der tror sig velsignet af Toral - kan løfte den opgave, og give guderne magten tilbage.

Det bliver interessant at se, hvordan Weis og Hickman fortsætter historien og hvordan personerne får lov til at videreudvikle sig. Især Skylan har potentiale til enten at ende som en arrogant og dumdristig nar... eller en stor helt. For Torgunklanens skyld må vi håbe på det sidste.

Ingen kommentarer: