tirsdag den 10. september 2013

Shangriman - Eventyrlandet af Peter Sonne

Benjas far er forsvundet, og den eneste der tror på at han stadig er i live og vender tilbage en dag er gamle Noah. Men selv han kan ikke fortælle Benja hvor han er, eller hvornår han kommer tilbage.

Men en dag viser Noah ham et gammelt, gulnet kort over landet Shangriman og fortæller at Benja er udvalgt til at tage dertil for at hente eventyrets Magiske Amulet tilbage for at redde menneskenes verden. Benja er ikke sikker på at han er modig nok til det - han er jo kun en lille dreng - men da han opdager at hans far også er i Shangriman er beslutningen pludselig taget for ham... selvfølgelig skal han hjælpe!

Hvad følger er en eventyrlig rejse gennem Shangriman, hvor Benja møder Skovfolket og opdager at de er i krig med Sølvmaske. Men da selv Sølvmaske anerkender at Benja er den udvalgte som skal finde amuletten, må Benja søge dybere for at finde ud af hvem der er venner og hvem der er fjender.

Ganske vidst er jeg aldersmæssigt noget over målgruppen for Peter Sonnes "Shangriman", men jeg blev alligevel fanget ind af historien. Han skriver i den gode, gamle fortællestil ellers oftest fundet hos forfattere som Astrid Lindgren, og bogen mindede mig skiftevis om "Mio, min Mio" og "Brødrene Løvehjerte" (dog med en bedre slutning!) med en lille smule af Bjarne Reuters "Shamran" smidt ind i blandingen for en god ordens skyld -- forhåbentlig ikke forfattere Peter Sonne har noget imod at blive sammenlignet med.

"Shangriman" har en ganske åben slutning, så jeg forventer at den er første bog i en serie, og hvis efterfølgerne kan leve op til standarden sat her, er Peter Sonne absolut en forfatter man skal holde øje med.

Ingen kommentarer: