onsdag den 4. februar 2009

Stormfront - Jim Butcher

Harry Dresden er en vaskeægte troldmand. Og til forskel fra Harry Potter og hans slæng er han ikke nødt til at holde magien hemmelig. Nej, han reklamerer frit med sit hverv. Bare slå op i en telefonbog, så finder du ham. Fra sit kontor i Chicago hjælper han folk med at finde tabte ting, undersøge hjemsøgte huse og – ind i mellem – assistere politiet som deres magi-konsulent.

Men det er ikke altid fryd og gammen at arbejde sammen med politiet. Da Harry bliver præsenteret for en række særdeles ubehagelige mord som tydeligt er begået med magi står han overfor et dilemma – skal han hjælpe politiet med at få fjernet en forbryder, og derved selv være nødt til at rode med sort magi, som kan få ham anklaget for det Hvide Råd, eller skal han lade være med at hjælpe, og derved selv stå som den hovedmistænkte, da politiet ikke kender andre magtfulde troldmænd?

Det viser sig hurtigt at han ikke rigtig har noget valg, da omstændighederne træffer beslutningen for ham, og han får hurtigt nok at gøre med at holde sig selv og sine venner i live mens han bliver truet af mafiaen, jagtet af dæmoner, overrasket af gigant-skorpioner og ved at han når som helst kan blive ramt af den morderiske troldmand.

Stormfronts særlige charme er at man her får lov til at se magi og virkelighed side om side. Harry Dresden prøver at være en del af det moderne samfund – så meget som det nu er muligt når magien ødelægger al teknisk den kommer i forbindelse med – og gør derved op med de fleste stereotyper af troldmænd som vi kender dem fra andre bøger. Det er interessant at se en magisk verden som ikke forsøges holdt hemmelig, men er åbent tilstede blandt os almindelige dødelige.

Stormfront er første bog i en serie på (indtil videre) 11 med flere planlagt.

Ingen kommentarer: