lørdag den 9. maj 2009

Forrådt - P.C. og Kristin Cast

Nattens hus #2
"Forrådt" er en direkte fortsættelse til "Vampyrens Mærke". Zoey er blevet udvalgt som leder af Mørkets Døtre, og er ved at forberede sig til sit første Fuldmånerite. Tilsyneladende går alt godt - hun har en dejlig bedsteveninde, en forstående mentor, en sød og flot kæreste... og så er hun tilfældigvis også den mest talentfulde yngling nogensinde...

Men dykker man ned under overfladen er alt bestemt ikke som det burde være. Zoeys beundrede ypperstepræstinde er slet ikke så pragtfuld og sympatisk som man ellers skulle tro, og Zoey indser tungt, at hun ikke længere føler, hun kan stole på hende. Zoeys næsten-eks-kæreste viser stadig tydelige tegn på at være blevet præget af hende og vil ikke lade hende være i fred - tværtimod prøver han konstant at overtale hende til at de skal mødes, så hun endnu engang kan drikke hans blod. Og så er der lige den lille sag med de genfærd som Zoey bliver ved med at se på skolens område, om som langsomt bliver mere og mere truende at se på.

"Forrådt" er både mørkere og barskere end "Vampyrens Mærke". Zoey er oppe imod stærke kræfter, som det vil kræve alle hendes særlige kræfter at kæmpe imod. Det gør det ikke lettere at begreberne 'venner' og 'fjender' pludselig er blevet byttet rundt, og det ikke længere er så ligetil at finde ud af hvem der er hvem.

Ikke alle begivenheder i bogen lader til at have en direkte begrundelse nu og her. Især stillede jeg mig meget uforstående overfor Zoeys voksende betagelse af poeten Loren, da det tilsyneladende ikke havde noget betydning for bogens handling overhovedet. Jeg regner dog med at P.C. og Kristen Cast her lægger op til handlingsforløb i senere bøger og at det vil blive forklaret senere i serien.

"Forrådt" er en spændende bog og hurtigt læst - hvilket er et held, for den er svær at lægge fra sig. Jeg synes det er en geni-streg at blande vampyr-myten sammen med gudinde-tilbedelse, og nød at læse om hvordan Zoey langsomt føler sig mere og mere tilpas i rollen som Nyx' velsignede. Læsere som har ventet spændt på fortsættelsen vil bestemt ikke blive skuffede.

Ingen kommentarer: