tirsdag den 30. juni 2009

Den hvide død - Trudi Canavan

Den Hvide Præstinde #5

Mirar har langt om længe lært at skjule sine tanker for andre, og troldkvinden Emerahl føler derfor at det er sikkert at forlade ham. Han kan nu klare sig selv, og hun kan derfor følge sit ønske - at drage ud for at lede efter flere af de Vilde. Når både hun og Mirar har overlevet så længe, føler hun sig overbevist om at der må være flere at finde. Udødelige som har undgået gudernes opmærksomhed i alle disse år vil ikke være lette at opspore... med mindre de VIL findes.

Mirar beslutter sig for at blive blandt siyeeerne. Han føler sig veltilpas sammen med dem, og ikke mindst - de har brug for hans helbredende evner. Især da den hvide død gør sit indtog i Si, og han får brug for al sin magiske kraft for at undgå at sygdommen udrydder dem. Hvad han ikke havde gjort sig klart var, at denne sygdom også ville hidkalde Auraya. Kan de to arbejde side om side uden at Auraya opdager hans hemmelighed? Og hvad vil der ske, hvis Mirar selv begynder at blive betaget af hende?

I "Den hvide død" viser Trudi Canavan for alvor sine evner for at tage flere forskellige historier, og væve dem sammen til en spændende og interessant historie. Ofte når en historie bliver fortalt fra forskellige skiftende synsvinkler, vil læseren uværgeligt blive mere fanget af én end af de andre, og derfor mere eller mindre ubevist irritere sig over de andre fortællere. Det var på ingen måde tilfældet her. Dels var hvert afsnit så kort, at man ikke nåede at blive træt af en enkelt fortæller, før historien gik videre til den næste. Dels var det tydeligt at se at Canavan var lige interesseret i alle dele af historien, og derfor gjorde lige meget ud af hver, for at det samme skulle gøre sig gældende for læseren.

Det lykkedes over al forventning, og jeg kan kun ærgre mig over, at bogen ikke var meget længere. Jeg glæder mig allerede til sjette bog i serien, så jeg kan se om det lykkes Reivan at få Imi hjem til sin far, om Emerahl finder flere Vilde, og hvad der vil ske, nu hvor Auraya og Leird/Mirar har mødt hinanden igen.

Ingen kommentarer: