mandag den 15. februar 2010

Ulm - Nick Clausen


Da jeg hørte, at Nick Clausen havde skrevet en ny bog, var jeg meget spændt på, hvordan den mon ville være. Jeg var yderst begejstret over "De døde brødre", og var interesseret efter at se om den satte standarden for hans bøger, eller om den havde været en enlig svale.

Efter at have læst "Ulm" er der ingen tvivl i mit sind - Danmark har fundet sig en ny gyser-forfatter. Den er mindst lige så spændende og medrivende som "De døde brødre" og om muligt et endnu bedre gys.

12-årige Peter er lige flyttet til landsbyen Ulm sammen med sin mor og storebror. Storebroren har svært ved at affinde sig med deres nye liv, og savner faren meget, men Peter finder sig hurtigt til rette, og bliver hurtigt venner med den jævnaldrende Amalie.

Men der er nu noget mærkeligt ved byen - når han er ude efter mørkets frembrud føles det som om, der er nogen - eller noget - efter ham. Et væsen der knurrer, og som har store, lysende øjne. Peter synes mest af alt det ligner en ulv, bortset fra at den er alt for stor... og varulve findes jo slet ikke i virkeligheden.

Nick Clausen tager os på en forrygende jagt fyldt med overraskelser, hvor det hurtigt bliver klart at man ikke skal være alt for sikker på det man tror man ved - ikke engang om sin egen familie.

En meget spændende ungdomsroman som klart kan anbefales.

Ingen kommentarer: