lørdag den 13. marts 2010

Wondrous Strange - Lesley Livingston

Lige så længe der har været feer til har der også været skiftinge – børn stjålet af feerne fra deres jordiske forældre, og vokset op i feernes hal. Men en enkelt gang var der en kvinde der gjorde gengæld – knust over at have mistet sit eget barn tog hun hævn og stjal et tilbage… desværre for hende var det fekongens arving, og i sin vrede lukkede han herefter alle porte mellem feernes og menneskenes verden.

For 17-årige Kelley var feer kun noget der fandtes i eventyr… indtil hun mødte Sonny, som er usædvanlig opsat på at beskytte hende mod både synlige og usynlige farer.

"Kelley" er en underholdende fantasybog og en "fairytale" i den mest bogstavelige forstand. Feer, trolde og andre mystiske væsner dukker alle op i denne bog, og viser os meget tydeligt at Shakespeare muligvis vidste mere om feernes hof end vi umiddelbart først troede. Handlingen er dejlig original, og det var sjovt at se elementer af klassiske eventyr blandet ind i 'nutidens' verden.

En fascinerende historie og en god introduktion til en ny serie. Jeg glæder mig til at se, hvad Lesley Livingston videre finder på.

Ingen kommentarer: