mandag den 27. september 2010

For foden af trappen - Pernille Eybye


Efter en ubehagelig oplevelse er Samson og hans familie flyttet til en ny by for at komme lidt væk fra det hele. Samson har ikke de store forhåbninger - han er nørd og bliver behandlet derefter - men har dog affundet sig med sin skæbne... lige indtil han opdager at der allerede bor en pige i hans værelse, og at han er den eneste der kan se hende!

Ella var en populær pige med en masse pragtfulde venner. Hun troede at alt var som det skulle være... lige indtil hun bliver myrdet og har grund til at tro at morderen er en af hendes 4 bedste venner. Nu hjemsøger hun det hus, hun blev myrdet i, vel vidende at hun ikke kan komme videre, før mordet er opklaret og den skyldige stillet til regnskab for sine gerninger.

Med Ellas hjælp skal Samson infiltrere det brudte "femkløver" og prøve at afklare hvem der kunne have haft viljen og evnen til at skubbe Ella ned af trappen.

Endnu engang har Pernille Eybye overrasket mig positivt. Der er ingen tvivl om at hun bliver en mere og mere kompetent forfatter for hver eneste bog hun skriver. "For foden af trappen" er både medrivende og spændende, og en sand "page-turner". Kapitlerne fortælles skiftevis af Samson og Ella, hvilket giver en god virkning, da man så får muligheden for at opleve begivenhederne fra to sider.

Jeg havde meget svært ved at lægge bogen fra mig - både fysisk og mentalt - selv efter jeg var færdig med den.

Ingen kommentarer: