mandag den 15. november 2010

De sorte skygger - Lauren Kate

Fallen #1
17-årige Luce er lige begyndt på Sword & Cross – en kostskole for besværlige eller kriminelle elever. Hendes kæreste er lige død under meget mistænkelige omstændigheder og selvom politiet har ikke noget bevis for at Luce havde noget med det at gøre, tør hendes forældre ikke andet end at sende hende afsted.

Her møder hun Daniel – skolens flotteste fyr, som Luce straks føler sig tiltrukket af, og hun er overbevist om at hun har set ham før, skønt hun ingen erindring har om hvor eller hvornår. Men hun må da have mødt ham før – ellers giver det da ingen mening at hans første reaktion på at se hende er at smile stort… hvorefter han giver hende fingeren. Og det skal blive mønsteret for hans måde at opføre sig på overfor hende… kortvarigt venlig og beskyttende – hvorefter han fryser hende ud og stikker af.

Der er et mysterium gemt her – og Luce helmer ikke, før hun har fundet ud af, hvad det er.

"De sorte skygger" er en utrolig interessant og velskreven dark fantasy. Det er tydeligt at Lauren Kate virkelig har gjort noget ud af persongalleriet, så man slipper for mange af de stereotyper der ellers ville være oplagte for genren og plottet. Også kærlighedshistorien virker dejlig troværdig, og ikke bare "det skal til, så nu må jeg hellere få dem til at forelske sig". Det er altid en fornøjelse når en forfatter forstår at "show, don't tell".

Det der især fascinerede mig ved bogen, var teorien omkring hvorfor Luce var noget ud over det sædvanlige. Da der er flere bøger i serien, blev det ikke fuldt besvaret her, men man fik alligevel nok at vide til at bogen godt kan stå alene... i hvert fald indtil "Torment" bliver færdig.

Ingen kommentarer: