tirsdag den 28. december 2010

Jaget - P.C. & Kristin Cast

Nattens hus #5

De gode nyheder: Zoeys venner bakker hende fuldt op igen, og Mary Ann og de røde yndlinge er ikke længere Neferets hemmelighed. De dårlige nyheder: En ældgammel ondskab er blevet sat fri i verdenen og styrer nu Nattens hus sammen med Neferet. Men hvem vil tro på Zoey og hendes venner, når de fortæller at han er ond? Han ligner jo en engel og kan forføre hvem end han vil? Nu bliver Nyx' styrke for alvor sat på prøve, når det skal vise sig om hendes gaver kan beskytte hendes udvalgte.

Efter igennem mange bøger at have haft lyst til at ruske i Zoey og råbe, "Hvorfor betror du dig ikke til nogen?! Få dog en voksen med på din side!" er det befriende at se, at hun gør lige netop det og rent faktisk ikke prøver at klare det hele selv, men stoler på at hendes venner og de få uberørte lærere på skolen er i stand til og villige til at hjælpe hende. Jo mere 'menneskelig' (undskyld ordvalget) og mindre perfekt Zoey bliver, desto lettere er det at relatere til hende, og sætte sig selv i hendes sted.

Afrodite er og bliver min yndlingsperson, med hendes meget komplekse personlighed, og hendes evner til at sætte folk på plads uden dog længere at være nødt til at forfalde til at være alt for led. Jeg var også ret vild med den nonneorden hvor Zoey pludselig finder en uventet støtte, og blev glad for at se at P.C. og Kristin Cast ikke falder i den fælde at sætte alle religiøse i samme bås.

Jeg er meget spændt på at se videreudviklingen af Zoeys forhold til Erik, Jonathan og Stark, og håber at forfatterne fortsætter i den fornuftige retning som de hentydede til i denne bog.

God underholdning, og perfekt læsestof til en doven juleferiedag.

1 kommentar:

Willa sagde ...

Loving this series!! Hunted is one of the really good ones, but to be honest I think I would prefer to read this series over a weekend (or week) where I had nothing else to do so that I could read them all without breaks :-)