mandag den 22. september 2008

Kejserindens vrede - Tamora Pierce

Cirklen gendannes II

I Kejserindens vrede møder vi Sandrilene, Trisana, Daja og Torn lige hvor vi forlod dem da Kejserindens vilje sluttede. Sandrilene er med sine venners hjælp lige stukket af fra de personer der forsøgte at kidnappe hende, og tror sig nu mere sikker, da hun ikke forventer at der er flere, der er dumme nok til at have lyst til at prøve kræfter med de fires evner efter at have set hvilke konsekvenser det kan have.

Sandrilene undervurderer dog Kejserinde Berenenes begær efter at beholde så kraftfulde troldmænd under sit styre, og hendes undersåtters loyalitet og nærmest grænseløse ambitioner om at stige i kejserindens agtelse. En overivrig bejler prøver endnu engang at kidnappe Sandrilene og holde hende fangen indtil hun underskriver en ægteskabspagt… denne gang med mere drastiske midler, og derfor også mere voldsomme efterdønninger.

På grund af den direkte overgang mellem de to bøger i "Cirklen gendannes" er det nødvendigt at have læst Kejserindens vilje inden man læser Kejserindens vrede, da man ellers vil mangle en del afgørende baggrundshistorie for begivenhederne i Kejserindens vrede.

"Cirklen gendannes" er den tredje serie om troldmændene Torn, Trisana, Daja og Sandrilene – de to første serier hedder "Magiens cirkel" og "Cirklen åbnes". I "Cirklen gendannes" viser Tamora Pierce endnu engang hvorfor hun er en af de førende fantasy forfattere af vor tid. Hun forstår som få andre at skabe et univers og gøre det dels konsekvent igennem alle bøgerne, og dels så tillokkende at enhver læser får lyst til at flytte dertil. Hvor de to tidligere serier om magiens cirkel retter sig mere mod et yngre publikum, er Torn, Trisana, Daja og Sandrilene nu blevet en del ældre og mere erfarne efter deres rejser omkring i riget, og de problemer de støder på i Kejserindens vrede er derfor af en mere voksen art, og emner som intriger, forelskelse, ægteskab og seksualitet bliver taget op.

Jeg er stadig en afgjort Alanna-fan, og "Løvindens sang" er min yndlingsserie blandt Tamora Pierces værker, men i og med at "Cirklen gendannes" retter sig mod et ældre publikum, har jeg lettere ved at forholde mig til personerne og begivenhederne her, og den står derfor som en klar nummer to.

Ingen kommentarer: