onsdag den 25. november 2009

De døde brødre - Nick Clausen

Troels og Adam er bedste venner, men hvor Adam skråsikkert kun tror på det han kan se, er Troels mere i tvivl om der ikke findes mere mellem himmel og jord, end folk umiddelbart går og tror.

En ældre mand overhører deres diskussioner om hvorvidt der findes spøgelser eller ej, og inviterer dem til at komme og bo i hans hus en weekend - han har nemlig ofte hørt uforklarlige lyde, og er overbevist om, det ikke kan være andet end spøgelser. Adam er ikke så sikker, men både han og Troels synes det kunne være spændende med en weekend væk fra forældrene, så de siger pænt tak for tilbuddet.

Og det varer ikke længe før Adam må indrømme at der sker ting og sager han ikke kan finde nogen fornuftig grund på. Hvorfor har ingen tilsyneladende hørt om de mord der skete i huset for kun 4 år siden? Hvem er den dreng Troels bliver ved med at se, og som ligner Adam til forveksling? Og hvordan kan det være, Adam pludselig falder i søvn i badekarret og er ved at drukne? Drengene må samle alt deres mod, for at løse gåden.

Jeg læser ikke mange spøgelseshistorier - mest fordi der efterhånden er langt mellem de gode af slagsen - og blev derfor utrolig positivt overrasket over denne debutroman af Nick Clausen. Han får skabt en god stemning af uhygge, uden at forfalde til splatter-genren ... på trods af den foruroligende økse på forsiden. Spøgelsernes manifestationer er subtile og derfor så meget desto mere overbevisende. Nick forstår også at det også i gyserhistorier er vigtigt med god personkarakteristik og en gennemført handling, og forsøger ikke bare at lade historien blive båret af spøgelsernes bedrifter. Dette giver en god helhed og gør bogen værd at læse for spøgelsesjægere i alle aldre.

Ingen kommentarer: