fredag den 13. november 2009

Draugens gåde - Margaret Weis

Drageskibe #2

Efter Skylan har vundet over Horg i Holmgang står han ikke alene til at blive den nye Overhøvding, men også til at blive gift med Kaipræstinden, Draya.

Det sidste er han dog mildest talt ikke særlig tilfreds med. Og især ikke, da hun kommer til at røbe, at han i virkeligheden ikke selv slog Horg ihjel, men at hun forgav ham inden kampen gik i gang. Rasende prøver han at finde en udvej for at slippe af med hende, så han kan blive gift med sin elskede Ajlena i stedet. Det virker derfor for godt til at være sandt, da han møder en rejsende sydfra, som tilbyder at kidnappe Draya og tage hende med som slaverinde.

Det viser det sig da også at være tilfældet. Ikke alene viser det sig, at den rejsende prøver at narre ham, Skylan mister alle sine krigere på togtet, og bliver tvunget til at opleve Drayas henrettelse af øboere der ellers er kendt for at være så fredelige, at de ikke engang har våben.

Guderne har virkelig vist sig at være tavse. Deres eneste chance nu, er at drage ud og tilbageerobre de drageknogler, der ligger gemt på jorden, for på den måde at hjælpe guderne i deres kamp, så de bagefter har tid til at hjælpe Torgulklanen i deres.

I "Drageknogler" fremstod Skylan som en arrogant nar, som aldrig havde oplevet seriøs modgang. Denne opfattelse fortsætter han med at bekræfte i begyndelsen af "Draugens gåde", men efterhånden som større og større kriser møder ham, går det endelig op for ham, at det ikke er nok bare at være "Høvdingens søn" og "Overhøvding" af navn - man er også nødt til at leve op til det af gavn.

Da forrædderiets fulde omfang endelig går op for Skylan, bliver han nødt til at træffe en beslutning: Hvad er vigtigst - hans stolthed, eller hans klan?

"Draugens gåde" er en glimrende fortsættelse til "Drageknogler", hvor man lærer persongalleriet bedre at kende, og hvor den kritiske situation de er i virkelig bliver sat på spidsen.

Ingen kommentarer: