tirsdag den 24. marts 2009

Auraya - Trudi Canavan

Den hvide præstinde 1

Da Auraya bliver valgt som den femte af De Hvide kommer det som en overraskelse for mange... ikke mindst hende selv, da det kun er ti år siden hun forlod sin landsby, for at blive oplært som præstinde. Men der er ingen tvivl om at hun har gudernes velsignelse - de andre Hvide lagde først mærke til hende da hun allerede som 12 årig udviste store diplomatiske evner, der forhindrede hendes landsby i at blive lagt øde, og gennem sit venskab med de ellers forhadte drømmevævere er hun lige hvad Ithania har brug for, for at opnå en givtig alliance i Nord-Ithania, og bekæmpe den voksende trussel fra de hedenske troldmænd der i løbet af de sidste år er dukket op fra Syd-Ithania.

"Auraya" er en spændende introduktion til en ny fantasy-serie af Trudi Canavan (kendt fra "De sorte troldmænd"). Ligesom hendes andre bøger er den lidt langsom om at komme igang, men den slipper dig ikke frivilligt, når den først har fået fat i dig, og jeg ser frem til, hvad fortsættelserne har at byde på. Den er tydeligt del af en serie, og ikke tiltænkt til at stå alene, så jeg anbefaler at man har "Siyee-alliancen" liggende let tilgængelig, for den vil man være klar til at begynde på i samme sekund som man har læst sidste side af "Auraya".

Som i "De sorte troldmænd" præsenterer Canavan os for et stort persongalleri, og selvom det ikke er alle personerne der fik lov til at få en lige fremtrædende rolle i denne bog, nærer jeg ingen tvivl om, at de blev præsenteret for at spille en væsentlig rolle i de senere bøger.

"Den hvide præstinde" retter sig mod et lidt yngre publikum end "De sorte troldmænd" og lader til at være rettet mod børn og unge i 10-15 års alderen. Det afholdt dog ikke mig fra også at læse den med stor fornøjelse.

Ingen kommentarer: