lørdag den 7. marts 2009

Vampyrens mærke - P.C. og Kristin Cast

Nattens Hus 1

16-årige Zoey har en familie der er ligeglad med hende, en næsten-ekskæreste der drikker for meget, en overfladisk bedste veninde og en geometriprøve i morgen. Men alt dette viser sig pludselig at være helt lige meget, da hun efter skole får Mærket af en Udsending, og bliver nødt til at flytte til Nattens Hus... kostskolen hvor udvalgte ynglinge bruger fire år på at lære vampyrernes historie, mens deres kroppe enten vender sig til at være vampyr... eller bukker under i forsøget.

P.C. og Kristin Cast tilbyder her et nyt syn på den velkendte vampyr-legende. Man bliver ikke vampyr ved at blive bidt - man er udvalgt på forhånd, og Mærket er bare et synligt tegn overfor andre. Vampyrerne tilbeder Nattens Gudinde Nyx, og Zoey opdager at hun er blevet velsignet med særlige evner og ansvar som Nyx' særlige udvalgte. Hun får brug for disse evner, for alt er ikke som det bør være i Nattens Hus. Hvad sker der f.eks. med de næsten-vampyrer der ikke overlever Forvandlingen. Alle ynglingene havde fået at vide at de døde, men Zoey ser noget der tyder på at de i hvert fald ikke forbliver døde...

Vampyrens mærke er en underholdende teenage-bog, og et glimrende alternativ til Stephenie Meyers "Tusmørke"-serie. Bogen håndterer teenage-problemer på en fornuftig og ansvarlig måde, uden på noget tidspunkt at blive formanende. P.C. og Kristin Cast er et mor-og-datter forfatterteam, hvilket fungerer godt, da de hver kan trække på deres erfaringer og beskrive både voksne og teenagere troværdigt.

Jeg blev straks fænget af bogen, og havde svært ved at lægge den fra mig. Beskrivelser af kostskolelivet tiltaler mig altid, og den atypiske vampyr-historie gjorde kun bogen endnu mere spændende. Jeg glæder mig allerede til at få fingrene i den næste bog i serien.

Ingen kommentarer: