onsdag den 11. marts 2009

Uglens genkomst - Fiona McIntosh

Percheron-sagaen 2

I denne nervepirrende fortsættelse til "Odalisk" møder vi slavepigen, odalisken Ana umiddelbart efter hun er vendt tilbage til slottet efter sit impulsive flugtforsøg. Straffen er streng - 30 piskeslag - og valget af pisk er overladt til overenukken, så sultan Boaz har ikke mulighed for at skåne pigen.

Det har Lazar derimod. Eftersom han stadig står som pigens beskytter tillader en gammel lov ham at tage straffen på hendes vegne. Overenukken er rasende over dette, og sværger at udnytte chancen til at slå Lazar ihjel - hvis overhovedet muligt.

Men hvad vil der ske, hvis landet står uden deres hærfører netop som guderne begynder at røre på sig, og samler deres styrke til kamp? En kamp, hvis endelige udfald ultimativt vil berøre hele Percheron og alle dets indbyggere.

"Uglens genkomst" går dybt ind i de forskellige intriger og alliancer der skabes i Sultanens palads og det er interessant at se hvem der udnytter hvem, hvem der stoler for blindt, og hvem der har lært fornuftig tilbageholdenhed. Man sidder ind i mellem med tilbageholdt åndedræt og krydser fingre for at de personer man holder mest af ikke vil røbe noget dumt for dem man ved er falske.

Hurtigt læst og fængende. Jeg glæder mig til at se hvad der videre sker.

Ingen kommentarer: