onsdag den 4. marts 2009

Odalisk - Fiona McIntosh

Pecheronsagaen 1

I Pecheron dør den gamle Sultan, og Boaz - hans 15-årige søn - overtager tronen. Hans mor, Herezah, var den gamle Sultans yndlingshustru, og hun har levet for dette øjeblik. Nu har hun endelig mulighed for at få den magt hun altid har ønsket, og hvis hun kan gøre Boaz til en lydig marionet-dukke, vil der ikke være grænser for hendes muligheder. Altid ambitiøs og forudseende er hendes første ordre at få haremmet tømt - drengene dræbt, og pigerne smidt på gaden - og samle et nyt med piger, hun kan præge efter sine egne ønsker.

Men guderne har også en finger med i spillet. En af de nye piger er Ana - fundet og købt af sine forældre af Pecherons hærfører Lazar, som straks fatter sympati for hende - og det viser sig hurtigt at hun er mere og andet end blot en landsbypige, men vil spille en vigtig rolle i kampen mellem Iridor og Maliz.

Odalisk er en kort bog og hurtigt læst. Den er tydeligt ment som en introduktion til Pecherons univers og indeholder derfor mere stemningsbeskrivelser og personkarakteristikker end egentlig handling. Det skal man dog ikke lade sig narre af. Bogen sætter sig bedre fat end man lige tror, og jeg greb mig selv i at tænke på Ana og Lazar som virkelige personer, jeg var bekymret for. Odalisk lægger kraftigt op til en fortsættelse, og jeg anbefaler at man har 2'eren let tilgængelig når man læser 1'eren, så man kan gå direkte videre og ikke er nødt til at væbne sig med alt for megen tålmodighed inden man finder ud af, hvad der videre sker.

Ingen kommentarer: